Poelkikkers

Ze zijn er weer en ik ook een beetje… Ik ben niet ziek geweest of zo… maar iemand die ons heel dierbaar is, heeft ons zo diep geraakt dat we even helemaal niets meer konden of wilden. Maar nu gaat het gelukkig weer een heel stuk beterde en ik voel me een beetje net als de kikkers die ook uit een diep donker gat te voorschijn komen.

IMG_2468w

Gisteren telde ik vier van die kleine groene kikkertjes, het zijn Poelkikkers (Pelophylax lessonae). Ze zatten heerlijk in het zonnetje tot dat ik er aan kwam lopen. Ze sprongen één voor één in het poeltje vol met kroos, dat natuurlijk gevormd is door een wel in onze tuin. Ik denk dat ze dit weekend wakker zijn geworden, het is ook zulk prachtig weer. Maar die ene was  toch niet zo van mij geschrokken en bleef daar dan ook rustig tussen het gras zitten. Ik kon dan ook makkelijk nou ja makkelijk… op mijn knieën en in allerlei bochten, want het gras werkte ook niet echt mee, een foto van hem maken.

IMG_2459w

In de tussentijd was er ook een Poelkikkertje door het kroos naar mij toe gezwommen en bleef daar stil naar mij kijken. Oké nu dan maar plat op mijn buik… dan kan ik misschien als hij niet weg zwemt, een paar mooie foto’s van die ogen maken.

IMG_2466w

Ik heb er in ieder geval van genoten en daarbij gelijk mijn gym oefeningetjes gedaan. 😉
Lieve groetjes en tot gauw,
Anna

37 gedachten over “Poelkikkers

 1. Hoi Anna, ik ben ook een tijdje weggeweest maar bij mijn terugkomst, enkele dagen geleden, miste ik je toch. Hoop dat je het te boven komt. Dergelijke pijn kan lang blijven hangen. Ik wens je moed en sterkte en hoop dat je dit met iemand kan delen.
  Je foto’s zijn weer super mooi en ben blij er terug te kunnen van genieten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het begint nu langzaam te komen met de kikkers. Als het van de week een paar dagen gaat regenen komen zal de invasie wel echt goed op gang komen en wordt het weer gezellig druk in de tuinvijver. Elk jaar weer een leuk begin van het voorjaar.
  Groet, Dick

  Geliked door 1 persoon

 3. och Anna toch, wat jammer voor jullie, ja vaak werkt het zo dat wie het dichtst bij je staat je het hardst kan raken, zo werkt dat… ik vind het fijn dat je er weer bent, zat van de week nog aan je te denken….. ❤ gelukkig…. je bent ongedeerd en weer met erg mooie foto’s.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s