Spelen met tegenlicht

Tegenlicht wil eigenlijk niks meer zeggen dan dat het meeste licht, of zelfs al het licht, van achter het onderwerp komt. Het onderwerp wordt dus van achteren belicht, of de achtergrond wordt sterker belicht dan het onderwerp. Je kijkt dus tegen de schaduwzijde van het onderwerp aan. Je kunt het toepassen in landschapsfoto’s, tele- en macrofotografie. De toepassingen zijn bijna grenzeloos.

KLIK op een foto dan kan je haar mooier en in het groot te bekijken.

Tegenlicht geeft vaak een spannendere belichting dan mee- of strijklicht. De kleuren kunnen intenser worden. Het werkt vooral goed bij onderwerpen die enigszins doorschijnend zijn. Deze onderwerpen lichten op. In macrofotografie kun je aan bloemen denken of insecten met doorschijnende vleugels. In landschappen is mist wellicht het beste voorbeeld. Mist en tegenlicht vormen een gouden combinatie. Bron: Natuurfotografie.nl

Wil je meer en uitgebreid lezen over tegenlicht KLIK dan hier.

 

Iedereen bedankt voor alle fijne reacties en likes bij mijn vorige blog !!
Lieve groetjes Anna 🤗

 

17 gedachten over “Spelen met tegenlicht

  1. Oooh wat een prachtige serie. Door diverse onderwerpen te gebruiken illustreer je mooi de mogelijkheden bij tegenlicht. De foto van de druppels vind ik het allermooist. Maar ook de foto van de libellen vind ik mooi. Vandaag ben ik toevallig ook nog op ‘jacht’ geweest naar libellen in de Weerribben.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie