Slakken smidse

Ik heb de hele winter al een Zanglijster in de tuin, hoewel ik hem na die strenge vorst niet meer gezien heb. Hij stroopte de hele voortuin af op zoek naar slakken, want daar is hij gek op. Ze hebben een duidelijke voorkeur voor huisjesslakken, die ze dan stukslaan op een steen ofzo. Daar gebruiken ze vaak een vaste plek voor, die ‘smidse’ wordt genoemd. Zo had onze Zanglijster ook een vaste ’smidse’ in onze voortuin.

Schmidse Zanglijster

Wees daarom voorzichtig met slakkengif in je tuin en bedenk dat daardoor ook de lijsters en andere dieren zoals egels er aan dood kunnen gaan, plus dat je ook de biologische evenwicht van je tuin verstoort.

Iedereen bedankt voor alle fijne reacties en likes bij mijn vorige blog !!
Lieve groetjes Anna

23 gedachten over “Slakken smidse

  1. Ik heb nog nooit van een slakken-smidse gehoord en dank voor de tip wat het gif betreft en de informatie over de zanglijster, al heb ik die nog nooit een zanglijster in mijn tuin gezien.
    Fijne avondgroetjes, Heidi

    Geliked door 1 persoon

  2. Leerzaam verhaal over de (zang)lijster. Toevallig dat ik deze winter mij daarin ook verdiept had, omdat ik de lijster bij ons ook bezig zag met slakken op steeds hetzelfde plekje in de voortuin.

    Geliked door 1 persoon

  3. Een aardige verzameling slakken huizen Anna, hij heeft genoten van jou slakken
    maar nu het voorjaar is begonnen zou hij je wel kunnen bedanken met zijn mooie lied 🙂
    maar helaas de vogel is gevlogen, ergens anders een slakken stekje gevonden zeker….

    Groet, Bram

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie