Atalanta vlinder

Atalanta - Vanessa atalanta 5950

We zitten nog even na te tafelen, we zijn net klaar met de lunch. Ik neem de laatste slok koffie en dan kijk ik automatisch naar buiten. Onze eettafel staat namelijk bij het raam, zodat je altijd heerlijk naar buiten kan kijken. Ik kijk naar onze donkerrode Vlier, ze zit al helemaal vol met bloemknoppen. Daaronder staan de Boshyacinten (de tuinversie) in volle bloei… het is ieder jaar weer een pracht gezicht. Ik wilde opstaan om de tafel leeg te ruimen, zie ik ineens een Atalanta (Vanessa atalanta) vlinder fladderen, voor mij de eerst van dit jaar.

Atalanta - Vanessa atalanta 5953

Ze gaat ook nog precies op de Boshyacinten zitten. Ik hou mijn adem in en denk… als ze nu maar blijft zitten. Ik pak gauw mijn fototoestel, die altijd paraat staat en ga naar buiten. Ze zit er gelukkig nog… heel voorzichtig loop ik naar haar toe, stapje voor stapje… om haar niet te laten schrikken… ik neem alvast een foto… die heb ik vast en weer voorzichtig een stukje dichterbij en weer een foto… ze blijf gelukkig nog zitten, meestal zijn ze zo weg. Ik waag het om nog een stukje dichterbij te komen… en ja nog een foto, maar nu fladdert ze toch weg… ze heeft mij gezien denk ik.

Atalanta - Vanessa atalanta 5954

Ik zag dat ze niet meer de jongste was en denk dan ook dat ze hier in Nederland is blijven overwinteren. Atalanta (Vanessa atalanta) vlinders zijn trekvlinders. Ze trekken ieder jaar vanuit Zuid-Europa richting het noorden, dan brengen ze hier in de zomer een nieuwe generatie voort en in het najaar keren ze weer terug naar het zuiden.
Het was een zeer leuke spannende ontmoeting met deze prachtige vlinder! 😀

 

Iedereen bedankt voor alle fijne reacties en likes bij mijn vorige blog !!
Lieve geniet groetjes Anna

 

19 gedachten over “Atalanta vlinder

  1. Deze ooit prachtige , maar nu iets wat gehavende Atalanta heb je toch mooi op de plaat weten vast te leggen met de prachtige bos(tuin)hyacinten als mooi fleurig decor! Ik wens je een fijne zondag
    Lieve groetjes, Heidi

    Geliked door 1 persoon

  2. Hallo Anna,
    deze Atalanta is inderdaad de jongste niet meer maar ze blijft toch mooi om te zien 🙂
    Op e mooie paarse hyacinthus komt ze ook nog eens heel mooi uit.
    Werkelijk prachtig gefotografeerd.
    Lieve groetjes en een knufffff,
    Helma

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie