Winterleven

Tijdens het fotograferen van verdorde varensbladeren zag ik iets heel kleins… het was een groen bladluisje. Dat het nog leefde verbijsterde mij toch wel een beetje, want het had toch best wel een beetje gevroren vannacht. Wat klein is hij hè…

Ik was een beetje aan het opruimen in de tuin. Toen ik een stukje boomstronk wilde verplaatsten, kwam ik deze prachtige Grote aardslak tegen. Hij lag helemaal tegen die andere boomstronk aan, misschien in winterslaap? Grote aardslakken kom ik toch niet zoveel tegen hier in de tuin… toch leuk. Na een foto of twee heb ik maar gauw het stukje boomstronk weer teruggezet om hem verder met rust te laten. Het was toch geen winterslaap want de volgende dag zat hij er niet meer.

Ik heb een paar grote pollen siergrassen in de tuin staan. Het zijn Miscanthus soorten en met de herfst geven ze van die prachtige glanzende rozebruine pluimen, die er bijna de hele winter aan blijven staan. Ik vind het echt een meerwaarde voor je tuin. Vorige week met het zonnetje… zag ik daar ineens een Lieveheersbeestje in één van die pluimen zitten. Ze zat daar heerlijk in weggedoken… lekker beschut, zo half in het zonnetje.


Zo zie je maar weer… ook in de wintermaanden gaat er voor sommige insecten ondanks de kou, regen en vorst… het leven toch gewoon door… 😀

KLIK op een foto dan kan je haar in het groot bekijken.

 

Iedereen bedankt voor alle fijne reacties bij mijn vorige blog !!
Lieve groetjes Anna

 

Advertentie

16 gedachten over “Winterleven

 1. Prachtige foto’s Anna, ongelooflijk hoe die kleine diertjes kunnen overleven in de kou
  vanmiddag hier even een herlijk zonnetje en geen wind, dus lente achtige temperatuur gevoel,
  zag gelijk zwart van de muggen in de polder, je vraagt je af waar komen die opeens allemaal vandaan

  Groetjes, Bram

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Anna,
  wat weer een bijzondere foto’s en dat om deze tijd van het jaar. het zal je misschien raar in de oren klinken maar weet je dat ik nog nooit een Grote aardslak had gezien!!! Ik zie allen huisjesslakken en megaveel naaktslakken (van die bruine en bijna zwarte) maar nog nimmer dus een Grote aardslak. Prachtig om deze nu wel te zien. Je uitgebloeide varenblad met dat kleine luisje is echt schitterend!
  Lieve groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s