Wespennest in de tuin

We hebben een wespennest in de tuin. Het zit in ons veengebiedje in een oude boomstronk. Ieder jaar hebben we wel ergens een nest in de tuin zitten, maar deze had ik nog niet ontdekt. Mijn man was daar een beetje aan het opschonen toen hij aangevallen werd door boze wespen en kwam in paniek binnen. Hij was gelukkig maar twee keer gestoken. Ik ga daar niet meer heen, dat moet jij maar schoonmaken met die rot wespen… wist jij dat ze daar zaten? Nee natuurlijk niet, dan had ik dat wel gezegd… ik weet wel dat daar in de buurt een hommelnest zit, maar daar heb jij geen last van. Mijn man heeft altijd iets met wespen, hij kan er ook niet zo goed tegen en krijgt dan van die grote bulten of van die grote rode plekken. Het is ook altijd net of ze dat ruiken. Nou ja, hij komt daar niet meer en ik zal eens kijken wat ik kan doen. Ze vliegen volop aan en uit, het lijkt wel een nieuw nest, ze zijn zo druk. De volgende dag ben ik eens heel voorzichtig gaan kijken… heb mijn fototoestel meegenomen en ben gaan filmen. Later op computer gekeken en ja, ik moet er toch nog dichterbij als het kan… misschien van de andere kant. De dag erop waaide het gelukkig niet meer zo erg en ben ik heel voorzichtig beetje bij beetje dichterbij gegaan en goed op het gedrag van de wespen gelet, geen probleem als ik mij maar rustig hou. Op die manier kon er best dichtbij komen.

IMG_6058

Ik heb ook nog geprobeerd wat foto’s te maken maar die waren niet echt goed gelukt, op deze na.

Het filmpje is best leuk om te bekijken, als je op de onderstaande link klikt kan je het filmpje bekijken en een indruk krijgen en zien hoe druk ze in de weer zijn, dat gaat van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat door.

Filmpje van het Wespennest

Iedereen weer hartstikke bedankt voor alle fijne reacties bij mijn vorige blog !!
Lieve natuur-groetjes Anna 😀

20 gedachten over “Wespennest in de tuin

 1. Ze zijn flink actief voor de tijd van het jaar, denk ik. Komt dat misschien omdat het al een bestaand nest is?
  Je het met lef de opnamen gemaakt Anna, foto en filmpje. Ik doe het je niet na.
  Gr JanW

  Like

 2. Oef!!! Bij wespen blijf ik liever ook uit de buurt Anna.
  Ik kan er ook niet goed tegen en heb gelijk een loeidikke arm of been!!!
  Mijn ega idem dito. Ik geloof direct dat je man geschrokken is.
  Die wespen zullen kennelijk ook van hem geschrokken zijn.
  Kijk jij ook maar uit.
  Lieve groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

 3. Brrrr … een heel herkenbaar beeld. Wij hebben hier ook al diverse malen wespennesten in tuin en berging gehad. De laatste keer heb ik er ook een filmpje van gemaakt, maar daarna heb ik het nest met het oog op de logeerpartij van onze kleinzoon toch maar opgeruimd. Dat doe ik liever niet, maar voor wespen maak ik graag een uitzondering, hoe nuttig ze ook zijn.

  Geliked door 2 people

 4. Mooi rustig gefilmd! Wat een lef zeg, Anna, ze lijken zo achter je vandaan te komen op weg naar het nest. Het is een spannend gedoe, we hadden dit jaar twee nesten: in de schuur en onder de dakrand. Gr Jan W

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s