Wolfspin – Pardosa sp.

Van de wolfspinnen zijn er wel een paar in Europa. Het zijn allemaal donker bruine spinnen die op de grond of in lage vegetatie leven, vaak in grote aantallen bij elkaar. Dat is bij spinnen best bijzonder, omdat de meeste soorten niets van soortgenoten moeten hebben. Het feit dat ze vaak dicht bij elkaar rondrennen en hun bruine kleur heeft ze de naam wolfspinnen gegeven. In West Europa komen wel 100 soorten voor, die zonder microscopisch onderzoek vaak nauwelijks uit elkaar te houden zijn. Vooral het geslacht Pardosa, dat je heel veel in tuinen vindt, kent een aantal sterk op elkaar gelijkende soorten. Wolfspinnen blijken heel goede moeders. Ze kleven hun ei-cocon vast aan het achterlijf en blijven daarmee rond lopen tot de eitjes uitkomen en zijn die éénmaal uitgekomen, dan draag ze ook nog al haar jongen mee op haar rug.
Bron: Gardensafari

Op deze twee foto’s zie je haar met haar ei-cocon.

Op deze drie foto’s zie je na het uitkomen van haar ei-cocon, dat al haar jongen op haar rug zitten.

KLIK op een foto dan kan je haar in het groot bekijken.

Iedereen bedankt voor alle fijne reacties bij mijn vorige blog !!
Lieve groetjes Anna

 

 

17 gedachten over “Wolfspin – Pardosa sp.

 1. Hoi Anna,

  allereerst mijn excuus dat ik je hier nog niet had opgezocht. ik had het helaas nog niet gelezen maar ik loop ook heel ver op achter met alles. Nu heb ik je nieuwe link gelijk in mijn bloglist gezet en ik zal de volgknop activeren 🙂
  Dan je foot’s…. ik moet eerlijk zeggen dat ik een groot natuurmens ben maar spinnen ieuwwww….. die heb ik nog niet echt in mijn hart gesloten. Je hebt er echter wel hele mooie foto;s van gemaakt.
  Lieve groetjes, Helma

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie serie, Anna, de spin is vooral op de tweede foto goed te bekijken. Maar de manier waarop deze soort met de jongen omgaat, vind ik toch wel heel indrukwekkend en bijzonder om te zien en te lezen. Je hebt er een mooi informatief logje van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jeetje Anna, je ligt er echt met je neus op! Ik heb, denk ik, deze nog nooit gezien. Ze lijken me aardig groot en wat bijzonder dat ze met de eitjes rondsjouwen!
  Je macro’s zijn weer bjoeties!
  Grtjs 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s