Distelvlinder

Het was nog vroeg in de ochtend, net 10 uur geweest en daar was ze dan ineens, een Distelvlinder (Venessa cardui)… ze zat daar heerlijk te snoepen van de net in bloei gekomen bieslook, lekker in het zonnetje. Ze is helemaal vanuit Zuid-Europa komen vliegen en ik heb ook wel eens gelezen dat sommigen Distelvlinders zelfs hellemaal vanuit Afrika komen vliegen. Het is een trekvlinder en in het najaar vertrekken ze weer naar het zuiden… knap hoor die natuur. Maar ik kwam heel voorzichtig dichterbij om een foto te maken en ik zag al dat ze niet zo gewillig was en ik wilde haar natuurlijk niet storen… maar ik heb toch nog drie foto’s van haar kunnen maken en dan ineens is ze weer weg. Van de drie foto’s was deze het mooist met een extraatje… een klein weidehommeltje (Bombus pratorum).


’s Avonds tijdens mijn rondje tuin, werd ik nog een keer verrast door de Distelvlinder, hij zat nu op de roomkleurige bloemen van onze Rodgersia. Prachtig geheel en ik kon ook daar weer een paar mooie foto van maken. Het is ook iedere keer weer spannend want je weet nooit van te voren wat je in je tuin tegenkomt en ik denk dat dt het juist zo leuk maakt… 😀

Klik op een foto dan kan je ze in het groot bekijken.

Iedereen bedankt voor alle fijne reacties bij mijn vorige blog !!
Lieve groetjes Anna

 

15 gedachten over “Distelvlinder

 1. Twee mooie foto’s van de distelvlinder, zijn tere vleugels zijn zowel aan de bovenkant als aan de onderkant het bekijken elke keer weer waard.
  Nadat ik lange tijd weinig macromateriaal in ons tuintje heb kunnen vinden, werd ik gistermiddag eens verrast door een paar vuurjuffers en de nimf van een struiksprinkhaan. Het blijft inderdaad elke keer een verrassing of je wat te zien krijgt, en zo ja, wat dan … 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi hoor, ik las dat waarschijnlijk deze vlinders (die al in maart en april vertrokken zijn uit Afrika) een tussenstop gemaakt hebben ten zuiden van ons land en daar al voor nageslacht gezorgd hebben. Daarom zien de nu massaal aanwezige exemplaren er zo vers en ongeschonden uit. Ze denken dat dit dus al de nakomelingen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. toch ongelooflijk dat zo’n fragiel vlinderke zo ver kan vliegen, k lees het met verbazing en bewondering
  mooie foto’s met een extraatje van de bij 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Bij ons is weinig vlinders te zien. Heel jammer. Bij jou is gelukkig wel vlinders te zien. Wat mooi deze vlinders. Deze vlinders kwam bij jou in de tuin. Heel voorzichtig. Dan zijn zo weg. Dat heb ik ook in de gaten. Mooie foto’s heb je gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s