Micro-nachtvlindertjes

IMG_1329

Het Muntvlindertje (Pyrausta aurata), is een dagactieve micro-nachtvlinder uit de familie grasmotten (Crambidae). Het is een klein vlindertje met een spanwijdte van 10 tot 15 millimeter. De Muntvlinder lijkt veel op het Purpermotje (Pyrausta purpuralis).

IMG_9590

De Vroege dwergbladroller (Cochylis nana), is een nachtvlinder uit de familie de bladrollers (Tortricidae). De spanwijdte van de vlinder bedraagt tussen de 9 en 12 millimeter. De soort overwintert als rups.

Jeneverbesmineermot

De Cipresmineermot (Argyresthia trifasciata), voorheen Jeneverbesmineermot genoemd, is een vlindertje uit de familie van de pedaalmotten (Argyresthiidae). De spanwijdte van de vlinder bedraagt 7 tot 10 millimeter. Het vlindertje komt oorspronkelijk in de Alpen voor, maar heeft haar areaal flink uitgebreid. De soort overwintert als rups.

IMG_0739

De Brandnetelbladroller (Celypha lacunana), is een nachtvlinder uit de familie Tortricidae, de bladrollers. De spanwijdte van de vlinder bedraagt 16 tot 18 millimeter. De soort overwintert als rups.

 

Iedereen heel erg bedankt voor alle leuk, fijne reacties bij mijn vorige blogs!
Ik ben er erg blij mee 😀

Lieve groetjes van Anna

 
 

Advertentie

18 gedachten over “Micro-nachtvlindertjes

 1. Jij hebt ogen als een vergrootglas Anna, ik zou die kleintjes niet gezien hebben! Wat knap gefliepst en wat knap dat je de namen weet van deze kleintjes. Da ’s genieten, geweldig!
  Fijne dag, grtjs 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. prachtige foto’s Anna van schitterende minivlindertjes 😉 leuk dat ook jij hier aandacht aan besteedt… er is zoveel moois te zien (in je eigen tuin)!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het muntvlindertje herken ik wel, die heb ik ook hier in de tuin wel eens kunnen fotograferen. Verreweg de meest andere microvlinders lijken vaak zoveel op elkaar, dat ik ze niet van elkaar weet te onderscheiden. Daar komt nog bij dat ze vaak niet op de makkelijkste plekjes zitten om ze goed in beeld te kunnen brengen.
  Jij hebt er een prachtige serie van gemaakt, en ik vind het knap dat je ze ook nog allemaal een naam hebt gegeven.

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtige vlindertjes en heel mooie scherpe macro foto’s Anna
  Die laatste vind ik heel bijzonder, nooit eerder zo’n beestje gezien
  gaaf die details van deze kleine wezens door de macro fotografie

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s