Lentehangmatspinnen liefde…

’s Ochtends stond ik zo naar de bloemen te kijken tot ineens dat ik ze zag. Eerst dacht ik dat de spin een prooi had, na nog eens goed te kijken zag ik wat er aan de hand was… Love was in the Air… ze hadden wel een heel romantisch plekje uitgezocht… zo te midden van een grote pol Boshyacinten, lekker in de schaduw en het ruikt er ook zo lekker… 😉

Deze Lentehangmatspin (Neriene montana) is te vinden op lage vegetaties en struiken, meestal in het bos, maar ook op andere schaduwrijke plaatsen. Overwinteren doen zij in droog strooisel, met inbegrip van ophopingen in kreupelhout aan de kant van boomstammen, in bladafval en onder dood hout.

IMG_8571

Klik even op de foto’s dan kan je ze in het groot bekijken.

Iedereen een heel Fijn Pinksterweekend !!
Lieve groetjes Anna

 

18 gedachten over “Lentehangmatspinnen liefde…

 1. Ik denk dat ik er ook ooit eens zo een gefotografeerd heb, maar toen wist ik nog niet de naam dat deze spin. Als het daadwerkelijk om dezelfde gaat (maar dat is soms moeilijk, want veel spinsoorten gelijken goed op elkaar) dan heb ik nu de naam van het beestje dankzij jou Anna 🙂 Mooie macrofoto’s!
  Lieve groetjes, Heidi

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Anna, leuk dat je een reactie op mijn blog had. Je maakt prachtige macro’s. Maak je ze uit de hand of met statief? Beide methoden vind ik lastig, met statief ben ik steeds mosterd na de maaltijd en zonder statief is elke (kleine) beweging een onscherpe foto!
  Fijn weekend, grtjs 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Marjolein, Ik fotografeer hoofdzakelijk uit de hand, want in mijn lens zit een stabilisator. Bij mijn vorige lens had je dat nog niet en gebruikte ik ook altijd een statief, dus je verhaal is voor mij heel herkenbaar. Ik had ook mijn statief met fototoestel altijd klaar staan op een veel voorkomende hoogte en mijn toestel had ik ook zo ingesteld.
   Groetjes Anna 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Dag Anna, ik wil je gewoon laten weten dat ik met heel veel moeite je mooie blog heb gevonden. Je gaf een reactie op mijn blog. Dus ga ik automatisch naar je profiel kijken. Daar kreeg ik het bericht dat je blog op wordpress niet langer beschikbaar is. Misschien had je eerst een andere? Daarna heb ik je gegoogeld en kwam ik op blogger terecht…en daarna door de link op je blogpost ben ik pas hier beland…. misschien toch best een shortcut zetten op je profiel zodat meer wordress bloggers je blog terugvinden? Groeten Geert.

  PS. Nu ik je gevonden heb en toch volg in mijn reader mag je dit bericht gerust verwijderen hoor.

  Like

 4. Wat een wirwar van pootjes. Ik omhels je met duizend armen, moet hij gedacht hebben… En dan straks met de supermacrolens (of gebruik je die niet meer?) de babies op de foto zetten? Want 1+ 1= 100 🕷🕷🕷🕷🕷🕷🕷🕷
  Jij ook een heel fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 5. Je liet ze rustig hun gang gaan, Anna, maar zij jou ook!
  Wat een prachtige opnamen mocht je maken!! SUPER!
  ‘k Wens je een fijn weekend. Gr Jan W

  OT: ik krijg je nieuwe post via de blogspot feedlijst door, aanmelden via e-mail is niet gelukt, kreeg ook geen activatiecode (ook niet in spammap).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s