Gewoon doorntje

Tijdens mijn rondje tuin sprong er ineens iets weg… dat kon alleen een sprinkhaantje zijn… het is best wel warm weer maar toch dacht ik dat het nog een beetje te vroeg was. Ik ben eens voorzichtig gaan zoeken en kijken waar hij zat. Ineens zag ik hem en inderdaad het was een heel klein sprinkhaantje… wat leuk! Hij zat op een grassprietje. Toen ik heel voorzichtig dichterbij kwam met mijn fototoestel, want ja ik wilde er wel een foto van hem maken, kroop hij heel voorzichtig achter het grassprietje. Hij keek heel voorzichtig om het hoekje, wat ik aan het doen was. Als ik een beetje naar rechts ging, ging hij naar links en als ik naar links ging ging hij naar rechts en zo kon ik een mooi standpunt uitzoeken voor de foto waar toch allebei zijn oogjes er opstaan. Leuk hoor dat kiekeboe spelletje.

IMG_8689t

Het is een Gewoon doorntje (Tetrix undulata). Hij houd van vochtige gronden en komt onder andere voor langs oevers, dat klopt wel want ik had hem gevonden bij onze vijver en ik las later ook nog dat hij kon zwemmen en dat zijn voedsel uit algen bestaat. Nu onze vijver heeft op het ogenblik veel last van algen, dus dit klopt wel… :-))

Iedereen bedankt voor alle fijne reacties bij mijn vorige blog !!
Lieve groetjes Anna

 

 

11 gedachten over “Gewoon doorntje

 1. Hoi Anna, kom ook even bij jou koekeloeren en weet nu al dat ik jou ook ga volgen. Iemand die ook van beestjes houdt en zo mooi fotografeert.

  Dat doen sprinkhaantjes ja, graag verstoppertje spelen maar daar zijn wel trucjes voor, heel leuke en mooie foto!
  Groet,
  Sandra

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Anna,
  Hier kan ik misschien wel vanuit de luie stoel reageren. Bij blogspot ging het niet meer via de iPad. Mooi doorntje! En de site met alle foto’s bij elkaar ziet er ook goed uit. Ik ga eens even rondneuzen.
  Groet, Anita

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s